Thursday, December 20, 2012

Tuburi radiante Schwank




Caracteristici si design
Tuburile radiante Schwank proiectate si fabricate in Germania, sunt concepute la cele mai inalte standarde fiind construite la un standard de o calitate superioara. Durata de viata a tuburilor radiante este sporita datorita materialelor utilizate selectate cu atentie. Tuburile radiante de la Schwank sunt foarte silentioase, baza fiind arzatorul Whisper-Jet. Placa ceramica a arzatorului genereaza o flacara laminara cu o lungime de pana la 5m, ce utilizeaza sistemul cu impingere a flacarii, asigurand siguranta si fiabilitate maxima partilor mobile si componentelor electrice. Arzatorul Whisper-Jet asigura un nivel scazut de poluare a amestecului aer-gaz, ce poate fi alimentat pe gaze gaze naturale, biocombustibil sau GPL.

Arzatorul genereaza o flacara laminara care incalzaste tuburile radiante pana la o temperatura maxima de 580 grade C. Gazele sunt eliminate in atmosfera datorita unui sistem de evacuare montat la capatul tubului radiant. Reflectoarele montate deasupra tuburilor radiante directioneaza radiatia infrarosie spre zona necesara. Izolatia reflectoarelor reduce pierderea de energie termica si caldura care se formeaza prin convetie sub tavanul cladirii. Astfel caldura este transferata direct spre zona unde este necesara – nivelul de lucru.

Tehnologia tuburilor radiante:
Tuburile radiante sunt dispozitive individuale de încălzire prin radiatie infrarosie şi se incadreaza in grupul sistemelor de incalzire descentralizate. Spre deosebire de sistemele de incalzire centralizate, sistemele descentralizate se caracterizeaza prin faptul că se generează căldură exact în locul în care este necesară [depozit, atelier, spaţiu de producţie, etc.]. Un tub radiant emană radiaţie infraroşie prin tuburile sale radiante lungi şi închise la culoare.

Minimizarea pierderilor de energie:
 Pierderea de energie a tuburilor radiante cu reflectoare fără izolaţie este considerabilă, deoarece pe suprafaţa reflectoarelor se generează un volum mare de căldură prin convecţie şi radiaţie, care se acumulează sub tavanul clădirii şi astfel se risipeşte. Împreună, acestea se reflectă în factorii radianţi [eficienţa echipamentului] de aproximativ 50-60%. Luând ca exemplu tuburile radiante cele mai eficiente din punct de vedere energetic de la Schwank [superTube®], se observă imediat cum se pot face economii de energie încă din faza de proiect.
.

No comments:

Post a Comment