Thursday, December 20, 2012

Panouri radiante ceramic infrarosu pe gaz



Eficienta radiantelor ceramice
Noile cerintele ale Uniunii Europene fac referire la optimizarea energetica a cladirilor pentru utilizarea rationala a energiei si protejarea mediului inconjurator.
Sistemele de panouri radiante ceramice se folosesc pentru incalzirea cladirilor industriale, hale, depozite, terase restaurant, piete acoperite, service auto, camioane, utilaje agricole, biserici, sali de sport.
Consumul de energie (gaz) in cazul utilizarii acestor sisteme este cu 30 - 40% mai mic decat pentru sistemele convective (cu aer cald) deoarece:
o    incalzirea se produce local, nu pentru intregul volum al incintei; efectul se produce prin propagarea liniara a radiatiei in infrarosu emisa de panouri
o    incalzirea este necesara numai pe durata programului de lucru, intrucat in 5 minute de la pornirea instalatiei se atinge 95% din puterea nominala.

Tehnologia radiantelor ceramice infraroşu pe gaz
Radiantele ceramice infraroşu pe gaz sunt dispozitive individuale de încălzire prin radiatie infraroşie şi se încadrează în grupul sistemelor de încălzire descentralizate.  Spre deosebire de sistemele de încălzire centralizate, sistemele descentralizate se caracterizează prin faptul că se generează căldura exact în locul în care este necesară: depozit, atelier, spaţiu de producţie, etc...
Nu este necesar niciun mijloc suplimentar de transfer termic, care ar putea cauza pierderi suplimentare de căldură şi procese lente de adaptare. Un radiant ceramic infraroşu pe gaz emană radiaţie infraroşie luminoasa prin plăcile sale ceramice radiante.
Radiantele ceramice luminoase infraroşu pe gaz „Made in Germania” de la Schwank exceleaza în domeniul soluţiilor inovatoare in ceea ce priveste detaliile tehnice şi sunt construite la standarde de calitate excelente. Materialele utilizate au fost selectate cu atenţie în perspectiva prelungirii duratei de viaţă şi a menţinerii valorii. 03. Plăcile ceramice Schwank la aproximativ 950C. Baza radiantelor ceramice infraroşu pe gaz sunt plăcile ceramice brevetate.Ca inventator al primei plăci ceramice pentru arzătoare şi apoi prin dezvoltarea ulterioară continuă, Schwank este în poziţia de a oferi o placă ceramică cu o capacitate extraordinar de mare şi un ciclu de viaţă aproape nelimitat.


Căldura obţinută prin convecţie:
Căldura prin convecţie este generată prin încălzirea aerului de catre suprafeţele calde. În cazul radiantelor infraroşu pe gaz, aceasta este generată în principal de reflectoarele încălzite. Totuşi, dacă reflectoarele sunt bine izolate, proporţia căldurii obţinute prin convecţie este redusă, obţinându-se mai multă căldură prin radiaţie. 





No comments:

Post a Comment