Thursday, December 20, 2012

Totul despre panouri radiant




Panourile radiante sunt sisteme de încălzire care funcţionează pe bază de energie radiantă, adică există un transfer de energie prin intermediul undelor electromagnetice (raze infrarosii). Faţă de încălzirea cu radiatoare obişnuite cu apă, ce încălzesc doar aerul din jurul lor, panourile radiante cedează căldura corpurilor reci.
          Panoul radiant pune la loc căldura pe care o pierde casa dumneavoastră, cu un randament maxim posibil de transformare a energiei electrice in căldură. Dacă o centrală sau un calorifer electric face această compensare cu un randament de 40-45%, panoul radiant face acest lucru cu un randament de 96-98%.
          Datorită acestui tip de transfer de energie, temperatura aerului intr-un spatiu prevăzut cu panouri radiante poate fi mai scăzută decât într-o încăpere cu încălzire tradiţională şi totuşi confortul termic pe care îl resimţim să fie la fel.

   Materia este formată din atomi şi molecule ce se află într-o continuă mişcare. Din această cauză, corpurile materiale sunt caracterizate de o energie proprie numită energie cinetică ce duce la ciocnirea permanentă a moleculelor şi atomilor, transformând o parte din aceasta în căldură şi modificând astfel temperatura corpului.
  Deşi definim aceste elemente separat, ele nu pot exista unul fără celălat, funcţionând împreună şi simultan în sistemul Terra - Atmosferă - Ocean, transferând căldura între ele.


Principiile de funcţionare a panourilor radiante

Radiatiile infrarosu stau la baza sistemului de panouri radiante şi funcţionează similar cu modul în care soarele incălzeşte pamântul prin intermediul radiaţiilor infraroşii, într-o formă naturală, curată şi confortabilă.
Ionii negativ sunt eliberaţi cu ajutorului unei tehnologii de ultimă generaţie ce are la bază un mineral numit
turmalit, mineral ce este recunoscut pentru emisiile sale de ioni negativi.


  Tehnologia nanosilver, cea de-a treia componenta a sistemului, care şi încheie lista elementelor de bază, se defineşte prin acoperirea cu un strat coloidal de argint a sistemului generator de infraroşii. Această metodă este una sigură şi lipsită de efecte negative, prin care se igienizează şi dezinfectează suprafeţele ce intră în contact cu alimentele sau pielea. Această tehnologie face ca bacteriile şi viruşii să fie eliminaţi înainte ca aceştia să poată ajunge în organismul nostru. S-a demonstrat că majoritatea agenţilor patogeni sunt eliminaţi în primele 5 minute de funcţionare a aparatului.
         

 

 

 

 



No comments:

Post a Comment