Thursday, December 20, 2012

Incalzirea bisericilor si monumentelor

Incalzirea bisericilor si monumentelor


Incalzirea bisericilor a fost dintotdeauna o problema, din perspectiva unor factori care tin de volumul spatiului, circulatia aerului si umiditate.
Pentru acest tip de locatii, incalzirea prin metoda  panourilor electrice radiante infrarosu S de inalta temperatura, este optima (mai jos puteti citi si avantajele incalzirii cu infraros asupra picturilor, circulatiei aerului etc..). Montajul acestora se poate realiza intre 3,5 - 5m de la pardoseala, pe peretii laterali, cat si pe tavan, la inaltimi de pana la 10m, direct pe acesta sau suspendate cu cabluri de otel sau lanturi metalice. Pentru montajul lateral, este indicata utilizarea de console ajustabile ce pot inclina corpul panoului la diferite unghiuri, pentru a creste performanta acestuia.

Avantajele incalzirii cu panouri radiante infrarosu :
• incalzesc in zone precis localizate, astfel dand un randament mai mare.
• incalzire placuta si uniforma, pe toata suprafata de actiune a panourilor.
• posibilitatea obtinerii unei temperaturi de garda constanta, necesara protejarii obiectelor de arta sensibile. Acesta este un avantaj major in cazul picturilor bisericesti care sunt sensibile la radiatii termice clasice.
• posibilitatea de a fi programata temperatura, in functie de programul slujbelor, prin intermediul   termostatelor inteligente, cat si posibilitatea de a avea control asupra intregului sistem de incalzire, prin   intermediul telefonului mobil.
•zgomot redus, un avantaj fata de incalzirea clasica

Panourile radiante de inalta temperatura sunt fabricate cu unul, doua sau trei module si cuprinde gama de puteri de la 900W-3600W. Exista doua game de panouri: cu carcasa alba din metal sau cu carcasa din inox pentru medii umede sau corosive. Toate aceste panouri, dau un randament ridicat in cazul incalzirii bisericilor si a locasurilor de cult.
Radiatiile termice emise ajung cu usurinta pe toata suprafata de actiune, fiind absorbite de pereti, podea si corpurile prezente. Acestea incalzindu-se la randul lor, incalzesc aerul, insa fara a crea curenti de aer ca in cazul incalzirii cu calorifere.
Acest mod de incalzire este foarte eficient, in sensul ca nu sunt pierderi de caldura, deoarece corpurile sunt incalzite inaintea aerului si nu invers, ca in cazul convectiei.
Peretii fiind incalziti in acest mod, raman uscati, prevenind astfel igrasia si mucegaiul.
Incaperile incalzite prin radiatie infrarosu, au diferenta de temperatura dintre podea si tavan de max. 3°C, pe cand la incalzirea clasica, este de 7-8°C la aceasi temp. de confort.(sa zicem 20°C).

Panourile radiante functioneaza dupa principiul asemanator soarelui, care incalzeste prin intermediul radiatilor infrarosii. Este o incalzire curata, naturala si sanatoasa, un sistem inovator de incalzire, calitate recunoscuta pe plan mondial.

Incalzire biserici - panouri radiante PLK

Incalzitoarele radiante PLK reprezinta o gama special conceputa pentru incalzirea bisericilor si a altor cladiri de interes istoric. Echipamentele sunt acoperite in intregime intr-o carcasa vopsita in camp electrostatic, care confera un design exclusiv. Alke ofera o gama larga de incalzitoare PLK, cu puteri incepand de la 13kW. Conectarea mai multor incalzitoare PLK in baterii face posibil montajul pana la inaltimi de peste 20 de metri.

Avantajele incalzirii cu panouri radiante PLK:
• Design modern si discret
• Caldura este trimisa strategic in locuri precise
• Caldura se activeaza imediat
• Usor de instalat si intretinere facila
• Functionare silentioasa, cu mult sub limitele standard.
• Economii de energie de pana la 50% in comparatie cu sistemele conventionale
• Ecologice, datorita concentratiei scazute de noxe

Siguranta si control:
Echipamentele radiante cu gaz Alke PLK sunt monitorizate automat de un dispozitiv de control al arderii si ionizarii. Microprocesorul functioneaza alimentat cu curent electric 230V si este complet automat. In concordanta cu cerintele clientului, functionarea echipamentelor noastre poate fi controlata prin termostate individuale sau centralizat, pe zone sau pe intreaga cladire.

 


No comments:

Post a Comment