Thursday, December 20, 2012

Incalzirea stadioanelor



Incalzirea stadioanelor

Intotdeauna incalzirea stadioanelor a fost o provocare. Incalzirea eficienta a stadioanelor trebuie sa tina cont de urmatoarele astecte: volumul de aer care trebuie incalzit in interiorul stadionului, curentii de aer, forma stadionului etc…  

Alte tipuri de spatii similare includ:
  • Stadioane de fotbal, rugby şi cricket
  • Săli de sport
  • Arene de hochei pe gheaţă
  • Terenuri sportive pentru diferite activităţi
  • Terenuri de tenis sau squash
  • Săli de gimnastică
  • Terenuri de golf
  • Arene de karting
De ce trebuie incalzite stadioanele?
Este important asigurarea maximului de confort mai ales pentru spectatorii mai importanti ca : sponsori, politicieni sau oameni de afaceri.Aceasta include temperatura perceputa.Nu doar acestia beneficiaza de caldura ci si spectatorii.

Experienta conteaza
Real Madrid, Chelesa Londra, Feyenoord Rotterdam, AZ Alkmar, Fenerbahce Istanbul sunt doar cateva din numeroasele cluburi de fotbal ce beneficiaza de avantajele incalzirii locurilor. Avem experienta in incalzirea exclusiva a zonelor VIP sau in incalzirea intregului stadion.

Cum lucreaza radiantii ceramici marca Schwank?
Sistemul de incalzire cu radianti ceramici se preteaza pentru
incalzirea stadioanelor.Multumita performantelor inalte si a
costurilor energetice reduse, incalzirea prin radiatie este bine
cunoscuta.
Aceasta genereaza confort perceput la o temperatura joasa a
aerului – acelasi impact pe care il are soarele in zilele reci de
iarna.Radiantul ceramic sportSchwank utilizeaza principul soarelui,
dar poate fi usor pornit sau oprit ca un simplu bec, avand o
eficienta mare energetica si o ardere ecologica.Caldura cu
rezultate imediate.


Care este costul incalzirii unui stadion?

Locurile din stadioane pot fi incalzite pentru mai putin 0,03 € per
spectator per meci – cost mic care duce la cresterea considerabila
a imaginii clubului si a confortului spectatorilor.

Schwank – un partener puternic

Confort in zilele reci cu radiante Schwank

Proiectul de incalzire a stadionului Sparta Praga - Generali Arena

Sparta Praga este unul dintre cele mai importante si de succes cluburi de fotbal din Cehia, fiind prezent in competitiile interne si internationale de peste 115 ani.    
Sparta Praga a castigat de multe ori campionatul intern de fotbal fiind o prezenta regulata si in competitiile UEFA (Champions League si Europa League), unde a obtinut rezultate bune. In sezonul 2009/2010, Sparta Praga a castigat campionatul intern de fotbal pentru a 35-a oara in istorie.
Stadionul echipei Sparta Praga - Generali Arena - este o locatie unica in centrul capitalei Cehiei, Praga. Capacitatea stadionului este de 20.374 locuri si indeplineste conditiile impuse de UEFA.
           
Stadionul echipei de fotbal Sparta Praga a suferit renovari continue din anul 1994 si pana in prezent. Este de inteles ca un club de fotbal cu pretentii la titlu sa investeasca constant in tehnologii moderne ce vor asigura maximum de confort pentru jucatori si spectatori. Asigurarea incalzirii pentru spectatori nu inseamna numai obtinerea unui grad de confort in zilele reci ci si posibilitatea utilizarii arenei pentru diferite alte evenimente cum ar fi concerte sustinute in sezonul rece. Dupa analize detaliate, conducerea clubului de fotbal Sparta Praga a optat pentru Schwank in ceea ce priveste sistemul de incalzire, alegere facuta pe baza credibilitatii firmei Schwank (referinte internationale) si a experientei pe care o are in ceea ce priveste incalzirea stadioanelor si a inaltei calitati a produselor.

Implementarea proiectului de incalzire al unui stadion
Proiectantii de la Schwank au utilizat experienta acumulata (peste 30 de stadioane incalzite in lume) pentru a oferi solutia cea mai eficienta pentru incalzirea stadionului echipei de fotbal Sparta Praga. Pentru cresterea gradului de confort in zilele reci, s-a optat pentru grilajul special proiectat (brevetat) care asigura functionarea in siguranta a radiantului chiar si cand viteza vantului este mare. Sistemul de incalzire cu radiante ceramice infrarosu pe gaz (de tip sportSchwank) este capabil sa atinga o temperatura de confort de 10° C cu un cost redus (mai putin de 0,05 €/spectator/meci).

Radiatoare sportSckwank pentru stadioane        
Sparta Praga prin alegerea sistemului de incalzire Schwank se alatura renumitelor cluburi de fotbal din Europa care au sistem de incalzire cu radiante ceramice cu infrarosu pe gaz Schwank pentru spectatori: Real Madrid, FC Chelsea, Fenerbahçe Istanbul, AZ Alkmaar, Feyenoord Rotterdam. De asemenea se intareste legatura dintre club si spectatori prin asigurarea unui grad ridicat de confort in zilele reci.

No comments:

Post a Comment