Thursday, December 20, 2012

Avantajele tuburilor radiante



Tuburile radiante sunt un concept modern de încalzire care foloseste radiaţii specifice şi care dau un randament de consum şi degajare de căldură foarte mare.

Avantajele tuburilor radiante sunt multiple şi vom enumera urmatoarele:

Arzatorul Whisper-Jet.
Ventilator cu impingere flacară pentru siguranţă maximă împotriva uzurii, fără expunerea lagărelor sau componentelor electronice la temperatură Placă ceramică cap arzător pentru o distribuţie uniformă a căldurii. Flacără laminară lungă pentru  o distribuţie uniformă a căldurii în interiorul tubului radiant. Funcţionare silenţioasă ca o şoaptă. Moduri de funcţionare cu 1 treaptă, 2 trepte sau control cu modulaţie totală.

 Materialul reflectorului şi designul.
Geometrie a reflectorului optimizată pentru radiaţie. Material reflector cu reflexie optimizată [grad de reflexie de până la 95%]. Izolaţie a reflectorului specială, rezistentă la căldură şi foarte eficientă [doar pentru superTube® şi calorSchwank] pentru minimizarea pierderilor prin convecţie şi radiaţie prin stratificarea aerului cald sub nivelul tavanului.

 Tevi radiante calorizate.
Grad de emisie de până la 95%Dilatare liniară redusăRezistentă indelungată la coroziune. Elemente turbulatoare din oţel inoxidabil pentru creşterea transferului termic [de la flacără la tubul radiant]

 Factorul radiant eficienţa / echipamentului.
Produse de baza până la produse de inalta eficientă cu un factor radiant de până la 77,5%*, clasificându-se astfel ca cele mai bune dintre cele bune din lume. Comparativ cu produsele standard, se pot reduce costurile energetice de până la 32%.

 Sisteme separate de evacuare şi de admisie.
Traseu direct sau indirect al gazelor evacuate. Traseu al gazelor evacuate cu sau fără preîncălzi-rea aerului de combustie [sistem cu cos concentric]. Sistem individual de evacuare al gazelor arse. Sistem colector pentru gazele arse.

 Recuperarea căldurii.
Conectare opţională la sistemul de recuperare a căldurii hybridSchwank. Recuperare de până la 15% din puterea calorică instalată cu o eficienta totala a sistemului de pana la 108%.


Termeni importanţi pentru radiantele cu infraroşu.
 Randamentul termic.
 Raportul dintre puterea absorbită şi puterea de ieşire care rămâne în interiorul clădirii. Pierderile de energie prin gazele evacuate sunt singurul factor analizat aici. Toate radiantele infraroşu pe gaz au un randament termic de până la 93% {tuburile radiante] sau 95% [radiantele ceramice].
 Factorul radiant, numit şi randamentul echipamentului.

 Reflectă proportia de energie transformată în căldură radiantă în raport cu puterea absorbită din interiorul zonei ocupate sau a zonei de utilizare. Cu cât această valoare este mai mare, cu atât randamentul energetic al radiantului infraroşu este mai mare şi implicit costurile energetice vor fi mai reduse. În special în această privinţă, echipamentele diferă considerabil. Radiantele infraroşu pe gaz de pe piaţă pornesc de la o eficientă de aproximativ 50%, iar radiantele  infraroşu pe gaz de la Schwank oferă un factor de radiaţie de până la 80,9% [măsurat de laboratorul de testare DVGW pe tipul de radiant supraSchwank 30 conform DIN EN 419-2]. Acest lucru este dovedit de un certificat de testare emis de DBI [institutul de testare certificat] şi de conformitatea cu standardul DIN EN 419-2.

 Căldura obţinută prin convecţie.
Căldura prin convecţie este generată prin încălzirea aerului de către suprafeţele calde. În cazul radiantelor infraroşu pe gaz, aceasta este generată în principal de reflectoarele încălzite. Totuşi, dacă reflectoarele sunt bine izolate, proporţia căldurii obţinute prin convecţie este redusă, obţinându-se mai multă căldură prin radiaţie.

 Temperatura de radiaţie / intensitatea radiaţiei.
Valoarea temperaturii care reprezintă radiaţia infraroşie. Aici intensitatea radiaţiei se măsoară în W/m2 şi se transformă în oC prin multiplicare, spre exemplu cu factorul Bedford. Temperatura de radiaţie poate fi calculată înainte de instalarea sistemului sau după instalare folosind senzori speciali de măsurare.

Temperatura ambientală / temperatura de confort.
Temperatura resimţită de oameni. În principal este alcătuită din temperatura aerului şi temperatura de radiaţie în proporţii egale.

Inovatie. Experienţă. Competenţă.
De mai bine de 70 ani, numele Schwank este sinonim cu inalta calitate si eficientă energetică pentru sisteme de încălzire industriale. Ca un lider mondial al pietei sistemelor de incălzire infraroşu pe gaz, Schwank deţine o experienţă vastă în utilizarea sistemelor de încălzire eficiente din punct de vedere al costurilor. Cei peste 150.000 clienţi multumiţi şi cele peste 2 milioane unităti produse vorbesc de la sine [pentru referinţe, consultaţi Schwank.ro]. Deoarece suntem un producător german, pretentia noastră este de a livra produse si servicii la cel mai inalt nivel posibil de calitate. Fiecare produs Schwank excelează prin adoptarea unor proceduri economice cu emisii minime de CO2.


No comments:

Post a Comment