Thursday, December 20, 2012

10 motive pentru achizitionarea unui panou radiant



 

Avantajele unui panou radiant Schwank sunt multiple. Faţă de încălzirea clasică folosind calorifere, încalzirea cu panouri radiante este extrem de eficientă.

1. Economic
Sistemul de incalzire cu infrarosu are un randament economic cu mult mai mare decat incalzirea cu gaze (aprox. 30%) sau orice alte sisteme electrice ( aprox 70 %), manopera de instalare este semnificativ mai mica decat la orice alt sistem de incalzire si investitia initiala este mai mica decat la incalzirea cu gaze. Randamentul sistemelor de incalzire cu panouri radiante este de 95-98%.
Sistemele de incalzire cu panouri radiante nu necesita intretinere periodica suplimentara pentru a-i mentine eficienta (fata de instalatiile clasice, care trebuie golite si curatate).  Sistemul de incalzire cu infrarosu incalzeste intai persoanele si obiectele si apoi aerul inconjurator. La o temperatura de 20°C pe termostatul de ambient temperatura resimtita de persoane este de 22°C. Acest lucru permite reducerea temperaturii fara a afecta nivelul de confort. O reducere a temperaturii cu 1°C duce la economii de energie in jur de 5%.

2.Confortabil
Durata de maximizare a temperaturii ambientale  de la (+12°C) in modul confortabil (+20 °C) va fi de cel mult o ora. Cu toate acestea, temperatura resimtita va fi mai mare decat cea reala, datorita faptului ca panourile radiante incalzesc suprafetele si nu corpurile.

3.Panourile radiante sunt Eco-Friendly
Fata de sistemele clasice de incalzire, panourile radiante nu irita epiderma. Panourile radiante nu  cauzeaza miscarea aerului asa cum se intampla la sistemele de incalzire traditionale. Reducerea raspandirii prafului, bacteriilor si mirosurilor imbunatateste calitatea mediului interior. Sistemele cu panouri radiante nu ard oxigen deci nu necesita un sistem de ventilatie. Normalizeaza umiditatea in camera, prevenind astfel aparitia mucegaiului.

4. Sanatos
Razele infrarosii cu lungimea de unda cu spectru larg au actiune benefica asupra organismului uman, fiind denumite de cercetatori ca "raze ale vietii" (radiatia termica a corpului uman se afla in aceeasi categorie de spectru). Caldura obtinuta cu ajutorul sistemului este sub forma de radiatie termica, la fel ca de la soare, insa fara a suporta efectul nociv al razelor UV. Incalzirea se face de la podea in sus si creeaza efectul "podelii calde" protejand copiii de raceli .


5.Durabil
Ce durata de viata are sistemul nostru de incalzire cu infrarosu? Minim 25 de ani. Odata instalat veti uita de sistemul acesta de incalzire.

6.Rapid si usor
Instalarea si punerea in functiune a sistemului pentru o suprafata de 100 de metri patrati nu va lua mai mult de o saptamana, indiferent de sezon. Instalarea sistemului este simpla si intuitiva.

7.Estetic
Fiind montate pe tavan elementele de incalzire sunt o prezenta discreta, incadrandu-se foarte bine in ambient.

8. Controlabil de la distanta

Veti putea controla temperatura din casa dumneavoastra si din fiecare camera, chiar prin intermediul tehnologiilor de comunicatie de ultima generatie, care permit controlul termostatului, pornirea si oprirea instalatiei de la distanta, prin intermediul telefonului mobil (aplicatii mobile).

9. Din ce in ce mai ieftine

Pretul tuburilor radiante este din ce in ce mai mic, datorita descoperirilor din domeniu si dezvoltarii tehnologiei. Romania are in acest moment cel mai mare parc eolian din Europa, in Dobrogea, fapt care va duce in timp la reducerea costului la energia electrica si la ieftinirea costului total de administrare a panourilor radiante.

10. Costul redus al instalarii

Fata de sistemele clasice (sa spunem o central de bloc), tuburile radiante sunt foarte usor de instalat si au un cost al instalarii foarte redus, aproape de 10 ori mai mic decat in cazul unei centrale de bloc, care necesita o multime de autoriatii si personal angajat.


No comments:

Post a Comment