Thursday, December 20, 2012

Montarea tuburilor radiante


Cum se monteaza tuburile radiante?
Tuburile radiante marca Schwank  se monteaza pe  perete sau pe tavan, in zonele care trebuiesc incalzite. Exista o multitudine de modele de tuburi radiante, fiecare montandu-se diferit (mai multe pe Schwank.ro). Dupa prindere, tuburile radiante se racordeaza la reteaua de gaz sau GPL.  Gazele arse sunt evacuate printr-un cos de fum in exteriorul halei sau a spatiului in care sunt montate tuburile.
Functionarea tuburilor radiante Schwank  este complet independenta putand fi controlata prin intermediul panourilor de comanda cu termostat electronic/cronotermostat cu diferite functii de programare: in interiorul spatiului de montare sau din exterior prin retele Wi-Fi sau chiar aplicatii smart-phone.

Principiul de functionare a tuburilor radiante:
Tubul radiant este incalzit prin intermediul unui arzator atmosferic cu puteri cuprinse intre 17kW si 45 kW cu functionare pe gaz natural sau GPL . Gazele rezultate in urma arderii circula prin interiorul corpului incalzitor incalzindu-i peretii la temperaturi foarte mari. Datorita acestui fenomen suprafata exterioara a tubului radiant emite radiatii infrarosii asemanatoare soarelui. Pentru ca radiatiile sa nu se emita si catre partea superioara a cladirii, tuburile radiante sunt prevazute cu un panou reflectorizant.
Acesta are rolul de directiona radiatiile catre zona care urmeaza a fi incalzita.
Panourile reflectorizante au un coeficient de reflexie ridicat fiind confectionate de obicei din otel galvanizat.

Pierderea de energie in cazul montajului gresit
Pierderea de energie a tuburilor radiante cu reflectoare fără izolaţie este considerabilă, deoarece pe suprafaţa reflectoarelor se generează un volum mare de căldură prin convecţie şi radiaţie, care se acumulează sub tavanul clădirii şi astfel se risipeşte. Împreună, acestea se reflectă în factorii radianţi [eficienţa echipamentului] de aproximativ 50-60%. Luând ca exemplu tuburile radiante cele mai eficiente din punct de vedere energetic de la Schwank [superTube®], se observă imediat cum se pot face economii de energie încă din faza de proiect.
Printr-un montaj corect se poate anula considerabil pierderea de caldura care este directionata gresit in spatiul care trebuie incalzit.

Mai multe pe Schwank.ro

No comments:

Post a Comment