Thursday, December 20, 2012

Cum se monteaza panourile radiante




Sistemul de prindere
Sistemul de prindere al panourilor radiante de perete sau de tavan este usor de montat de catre oricine! 
De obicei un panou radiant se monteaza in maxim 20 de minute.

Procedura de montare a panourilor radiante
Panoul radiant vine in pachet cu doua dibluri, respectiv patru (pentru montaj panouri radiante la tavan) care trebuie inserate in perete, respectiv tavan. Panoul radiant are un sistem de sine pe toate cele patru laturi ale sale in care sunt introduse 2 surubiri mama pe fiecare latura a panoului radiant – asa numitele piulite – miscandu-se pe toata lungimea sinelor. Panourile radiante mai vin in pachet  si cu un patrat de aluminiu in formatul de 10 cm /10cm (dar dimensiunea difera de la un panou radiant  la altul), care se fixeaza prin doua suruburi in suruburile mama (piulite), iar apoi sunt trase in colturile panoului radiant, prin introducerea acestora in surubirile mama, in acest fel  fixandu-se, respectiv blocand miscarea piulitelor in sine. Panoul radiant poate glisa pe sina si asezat dupa nevoie atat cat permite sina panoului radiant infrarosu. Panourile radiante vor fi apoi agatate ca un tablou in gaurile de pe perete respectiv tavan in suruburile agatatoare introduse in diblurile de pe perete respectiv tavan aflate in componenta panoului radiant.
Atunci cand montam panourile radiante pe tavan avem nevoie de sustinerea lor de jos in sus de catre o a doua persoana, ramanand ca cealalta persoana sa insurubeze prin lateral suruburile panoului radiant in suruburile mama (piulite) de pe sine, prin aceasta stangere a suruburilor in suruburile mama din sine, panourile radiante se fixeaza astfel stabil de tavan, blocand astfel miscarea acestora pe sina.
Panourile radiante pot fi miscate apoi cu totul, sistemul de sine permizand astfel mutarea acestora cu 20-50 cm in partea stanga sau dreapta.
Intre tavan si panou radiant va fi introdusa un element metalic distantator de care vor fi prinse panourile radiante propriu zise.

Cum montez singur un panou radiant acasa?
Atunci cand comandati un panou radiant, acesta vine in pachet cu instructiuni de montare pe tavan sau perete. Nu trebuie sa va faceti griji referitor la dificultatea montarii. Echipa Schwank a avut grija ca instructiunile sa fie cat mai clare. 

No comments:

Post a Comment