Thursday, December 20, 2012

Incalzirea halelor cu tuburi radiante

Incalzirea halelor cu tuburi radiante



Planul de montare a tuburilor radiante in hale
Atunci cand trebuie sa construim un sistem de incalzire cu tuburi radiante eficient trebuie sa luam in considerare o multitudine de factori care tin de volumul spatiului, umiditate, pozitia de amplasare a tuburilor radiante, curentii de aer, etc..
In momentul actual, costurile de instalare a panourilor radiante nu necesita o investitie majora. Consumul de energie constituie acum criteriul esential pentru majoritatea investitorilor. In principiu se ia in calcul eficienta panourilor din punct de vedere energetic, care in cazul panourilor cu randament scazut, pot ajunge la sume foarte mari. Schwank distribuie cele mai eficiente panouri radiante, cu calitate germana, in toata lumea.
La instalarea unui sistem de incalzire pentru o hala, nu este important numai sa se furnizeze o anumita cantitate de radiatie, ci sa o faca sa devina operativa in zona in care personalul se afla de fapt.
Pentru aceasta, sistemul de incalzire cu tuburi radiante Schwank este cel mai potrivit. Prin alegerea sistemului de incalzire in infrarosu puteti reduce costurile tipice cu pana la 30% si deci puteti transforma banii economisiti in capital disponibil.
Sistemele de incalzire in infrarosu lucreaza pe acelasi principiu ca si soarele!
Soarele este cel mai bun exemplu pentru a explica si intelege propagarea radiatiei calorice si senzatia de caldura placuta pe care o creeaza. In zona radiatiei solare, senzatia de caldura placuta depinde numai partial de temperatura reala a aerului. Oricine cunoaste acest lucru – si exact acesta este principiul instalatiei.

Incalzirea radianta ; Incalzirea prin convectie
Eficacitatea tuburilor radiante se datoreaza faptului ca radiatia calorica penetreaza aerul aproape fara rezistenta. Radiatia nu devine eficienta inainte sa atinga corpuri solide. Datorita transmisiei directe a caldurii, radiatia ajunge chiar si de la inaltimi mari in zona unde se afla personalul. Componentele de baza ale sistemului sunt corpuri radiante suspendate de obicei sub plafonul halei. In partea superioara tuburile sunt inconjurate de ecrane izolante, in vederea sporirii randamentului radiatiei. In zona de ardere a flacarii unul din cele doua tuburi radiante este echipat cu o izolatie interna termorezistenta care asigura disributia uniforma a caldurii pe toata lungimea tuburilor radiante. Caldura este radiata de pe suprafata tuburilor in mediul ambient fara nici o energie conducatoare. Tuburile sunt incalzite cu ajutorul unui arzator special cu depresiune.

Constructia carcasei tuburilor radiante

Carcasa tuburilor radiante in infrarosu este de constructie speciala. Functia ei este de a reduce la minimum pierderile prin convectie. Datorita temperaturii suprafetei tuburilor se formeaza o zona de aer fierbinte in interiorul carcasei. Cu toate acestea deoarece aparatorile izolate se intind pana sub cantul inferior al tubului, aerul fierbinte nu scapa. Astfel pierderile de convectie sunt indepartate.La tuburile radiante care utilizaza ca ecran de protectie solutia standard, adica numai un panou reflectorizant fara izolatie si ghidare, este mult mai usor ca aerul fierbinte sa se distribuie in partea superioara a halei Pierderile prin convectie produc aer fierbinte nedorit sub plafon. Mai mult, proportia de radiatie este redusa.

Avantajele incalzirii halelor cu tuburi radiante
-pana la 30% economii la costurile energetice
-costuri de operare extrem de mici
-ecologice si economice
-fara patura de caldura formata sub plafon
-aerul proaspat este introdus iar gazele de ardere sunt evacuate din hala
-nu exista risc de inghet, zgomot minim
-tehnologie perfectionata
-incalzire uniforma pe spatii foarte mari
-incalzirea prin radiatie a podelelor si corpurilor
-temperatura placuta la nivelul podelei
-lipsa curentilor de aer-praful nu este deloc antrenat
-incalzirea lenta asigura atmosfera placuta si confort

 




No comments:

Post a Comment