Thursday, December 20, 2012

Sistem de incalzire pentru hale industriale




Din ce in ce mai multe spatii de productie si hale industriale, apeleaza la sistemele de incalzire prin sisteme radiante marca Schwank.
Printre avantajele enumeram:
·         Caldura sanatoasa si ieftina.
·         Fara centrala termica, fara radiatoare, fara conducte, fara combustibil solid, lichid sau gaze naturale.
·         Montare foarte rapida, fara murdarie.
·         Se incalzeste doar spatiul unde este necesar. Se face o economie de pana la 80%

Montajul sistemelor de incalzire prin infrarosu:
Montarea sistemului presupune agatarea panourilor radiante de incalzire in pozitie orizontala sau inclinata, sub tavanul halei sau a spatiului de productie si fixarea in pozitie verticala pe suporti laterali ficsi sau mobili, cu rotile si conectarea acestora, prin intermediul cablurilor electrice, la tabloul de alimentare cu energie. Trebuie sa se urmareasca marimea sigurantei electrice care sa aibe o capacitate suficienta!
Intotdeauna sistemul de incalzire prin infrarosu trebuie sa fie controlat prin intermediul termostatelor, pentru a asigura o functionare eficienta.
Avantajul fata de sistemele de incalzire clasice, cu radiatoare alimentate cu agent de caldura lichid de la o centrala termica, sau cu suflante de aer cald, este ca sistemele Schwank incalzesc local, in zone precis determinate, iar caldura poate radia in orice directie.
Calculul puterii nominale si a numarului necesar de panouri:
Pentru toate proiectele de incalzire hale industriale, spatii mari comerciale, piscine, sali de sport, etc., departamentul tehnic Schwank va aduna informatii necesare derularii proiectului si optimizarea costurilor, consumului, spatiilor etc…

Incalzire hale industriale si depozite
Avantajele incalzirii cu panouri radiante infrarosu ECOSUN S:
• economie de energie cu circa 30-40%.
• productivitate imbunatatita.
• posibilitatea de a incalzi, local, zonal sau general, in functie de necesitati.
• posibilitatea de a fi controlata temperatura, in functie de programul de activitate, prin intermediul   termostatelor inteligente, cat si oportunitatea de a avea control asupra intregului sistem, chiar si prin   intermediul telefonului mobil.
Principiu de functionare.
Panourile radiante, functioneaza dupa principiul de radiatie a soarelui, care incalzeste prin intermediul radiatilor infrarosii (adica ultraunde). Este o incalzire curata, naturala si sanatoasa, un sistem inovator de incalzire, calitate recunoscuta pe plan mondial.
Radiatiile termice emise ajung cu usurinta pe toata suprafata de actiune, fiind absorbite de pereti, podea si corpurile prezente. Acestea incalzindu-se la randul lor, incalzesc aerul, insa fara a crea curenti de aer ca in cazul incalzirii cu calorifere.
Acest mod de incalzire este foarte eficient, in sensul ca nu sunt pierderi de caldura, deoarece corpurile sunt incalzite inaintea aerului si nu invers, ca in cazul convectiei.
Peretii fiind incalziti in acest mod, raman uscati, prevenind astfel igrasia si mucegaiul.
Incaperile incalzite prin radiatie infrarosu, au diferenta de temperatura dintre podea si tavan de max. 3°C , (pe cand la incalzirea clasica, este de 7-8°C la aceasi temp. de confort.(sa zicem 20°C).

No comments:

Post a Comment